Vejprnice,33027   +420735890661   jiri.pek@pirati.cz   ID: xqd5epz

Informace z nouzového stavu

Po šití roušek jsme přišli i s tisknutím obličejových štítů 🥽pro naše lékaře.

Štíty jsme předali do našich ordinací dětské a praktické lékařky. Dále vybavíme i zubní ordinaci 🦷. Krajští piráti nově předali štíty i JIP Vinohrady a mnohým dalším zdravotním střediskům po Plzeňském kraji. Tiskneme nonstop. Pro více informací o aktuálním stavu sledujte stránky Česká pirátská strana – piráti plzeňský kraj.

Piráti dlouhodobě prosazují moderní technologie a digitalizaci. Nyní vidíte konkrétní přínos. Společnost Prusha poskytla technickou dokumentaci na bázi open source. Piráti Plzeňského kraje uspořádali on-line konferenci. Zde jsme mezi svými členy vytvořili crowdfundingovou kampaň. Složili jsme se na tiskárny a potřebný materiál. Tisknou pro nás i občané, kteří mají nevyužitou kapacitu 3D tiskárny (speciální dík i jednomu Vejprnickému človíčkovi🙏). Moderní technologie nám pomáhají dělat svět přívětivější. To je cesta, kterou chceme jít 👍

 

⛑️Přes telefon jsem vyzval vedení obce, aby začala podávat informace o současném stavu covid-19 v naší obci⛑️

Vazeni dobry den,

mam dotaz. Bude nas vedeni obce informovat o sireni koronaviru na katastru obce oficialni cestou (web a fb obce) jinak nez pres media? Muzete aspon uklidnit obcany, zda byli lekari pusobici v nasi obci testovani negativne? Vyrazne zverejnit jedno cislo, email, na kterych by mohly byt zodpovidany otazky vztazene na obec a Covid19. Idealne zobrazit otazky a odpovedi on-line.

Obcane ziskavaji kuse informace „suskandou“ a castecne z medii, ale oficialni zpravy nejsou nikde. Zbytecne se tu vytvari pocit haosu a nejistoty.

 

Kopeme i za naše živnostníky

🏴‍☠️ snažíme se trochu pomoci i místním živnostníkům, proto jsem nyní odeslal radě obce následující žádost o odpuštění nájemného🏴‍☠️

Vážení dobrý den,
obracím se na vás s žádostí o pomoc našim živnostníkům, kteří si pronajímají prostory pro své podnikání od obce. Dlouhodobě nám zajišťují příjem do obecní poklady v podobě nájemného a udržují služby pro naše spoluobčany. Vzhledem k vyhlášenému stavu nouze však nemůžou provádět svoji živnost – tedy získávat finanční prostředky i na úhradu nájemného. Myslím si, že rada obce by měla udělat vstřícné gesto vůči těmto živnostníkům a sice, že jim promine nájemné po dobu, kdy nemohou své služby provozovat.

Share this post