Vejprnice,33027   +420735890661   jiri.pek@pirati.cz   ID: xqd5epz

Lék na Covid-19 – Digitalizace

Je smutné, že obec neumí v roce 2020 poslat svým zastupitelům podklady elektronickou cestou jinak, než že zaspamuje poštu x emaily. Digitalizace vedení obce stále nic neříká.

Digitalizace lék na COVID-19

Mnozí si stále ještě ťukají na čelo, když Piráti tvrdí, že jednou z nejdůležitějších věcí je digitalizace. Ovšem průběh posledních dnů jim dává za pravdu. Nikdo již nenadává na e-recepty či e-neschopenky. Dost lidí upřednostňuje datové schránky na úkor osobního kontaktu se státními institucemi. Internet a služby jedoucí on-line nám dnes pomáhají přežít v době karantény. On-line svět je sterilní a jedno z mála míst, které ekonomicky roste i v době krize.
Pokud by byli Piráti ve vládě, tak by právě v tuto dobu tlačili na maximální využití digitalizace státní správy. Pokud to mohu demonstrovat na nějakém konkrétním případě, tak například takto: Chceme předělat Českou poštu na Zásilkovnu. Jak ne/funguje Česká pošta, všichni víme. Proč nezmodernizovat a nedigitalizovat vnitřní systém. Opravdu musíme nesmyslně vyhazovat peníze a svůj drahocenný čas za to, že paní za přepážkou přepisuje ručně všechny podací lístky do počítače? Vždyť u Zásilkovny stačí oskenovat QR code a vše se automaticky spáruje. Vše vidíte ihned ve své apce.
Nepotřebujeme zvyšovat daně, abychom pokryli náš nepružný a zkostnatělý systém. Stačí zdigitalizovat co nejvíce věcí a ušetřené peníze pomohou zásadně s překonáním krize.

Děkuji za přečtení J. Pek

Doporučuji ke shlédnutí rozhovor na DVTV s ekonomem Tomášem Sedláčkem, kde právě hovoří i o digitalizaci a její důležitosti v tomto období.

https://video.aktualne.cz/dvtv/sedlacek-jde-o-kejhak-padneme-hluboko-ale-prezijeme-to-jako/r~c19f59bc6bb811ea9c800cc47ab5f122/

 

Share this post