Vejprnice,33027   +420735890661   jiri.pek@pirati.cz   ID: xqd5epz

Senátor a starosta P. Karpíšek se opět usvědčil ze lži

🧐 Senátor a starosta P. Karpíšek se opět usvědčil ze lži 🙅‍♂️

Na posledním zastupitelstvu jsem navrhl nezávislý audit periodika Náves, a to z peněz, které jsem ušetřil odhalením ztrátové služby CashBack (-8tis. ročně). Návrh samozřejmě neprošel, protože placenou reklamu z veřejných peněz je potřeba pro vedení obce ponechat. Hlásnou trouba tvrdí o Návsi:

❗️„přináší jen oficiální názor politického vedení, diskuse téměř zcela chybí. Přináší relativně hodně informací o činnosti radnice a propaguje vedení radnice abnormálně často.“❗️

Na konkrétní dotaz, kdo tedy stojí za sválením a vydáním obsahu obecního periodika starosta odpověděl, že on to není (viz YouTube odkaz). Nicméně úřední listina tvrdí něco opačného (viz obrázek)

https://youtu.be/AeJNNrfu-PA?t=635

Víte, že obec odmítá otisknout zastupitelův článek, na což má ze zákona právo (§ 4a tiskového zákona č. 46/2000 Sb.?

Šlo o článek do předvánočního čísla 2019:

„Už po staletí se lidé a především děti těší na adventní čas a vánoční svátky. Když se řeknou Vánoce, napadnou mě slova „tolerance“ a „úcta“. Právě v dnešním uspěchaném světě tyto slova ztrácejí svůj význam. Proto Vám přeji poklidné prožití vánočního času a mnoho zdraví, štěstí a elánu do nového roku, ve kterém snad najdeme i více té tolerance a úcty.
My se Vám zatím pokusíme ubrat alespoň nějaké břímě z údělu běžných dní pomocí našich konstruktivních návrhů. V posledních dnech jsme pro Vás připravili návrhy na zřízení obecní Wi-Fi zdarma, ušetření obecních finančních prostředků na členy finančního a kontrolního výboru či zřízení pozice Tajemníka obce na úkor druhého místostarosty. Vedení obce nyní sice tyto návrhy odmítlo, ale pevně věřím, že i oni si uvědomí do budoucna jejich pozitiva a přijmou je za své.“

Děkuji za Vaší pozornost a s úctou Váš zastupitel Jiří Pek

Share this post