Vejprnice,33027   +420735890661   jiri.pek@pirati.cz   ID: xqd5epz

Odchod z koalice na kraji

Jsem rád, že krajské fórum odmítlo další pokračování Pirátů na kraji. Nechci, aby byla naše strana spojována s toxickou osobou kmotra Jurečka, kumulanty Šaškem a Trůkovou a osobními zájmy Karpíška. Dlouhodobě jsme aktivně na tyto problémy poukazovali (viz záznamy zastupitelstva PK a veřejné zápisy zastupitelského klubu Pirátů). ODS+TOP09 nic nenapravila. Na přímé dotazy mlčela. Poslední kapkou bylo jmenování toxické osoby Jurčeka do představenstva Klatovské nemocnice i přes sliby radních za ODS+TOP09, že budou jmenováni jen odborníci a Jurečko skončí s holdingem.
I přesto vnímám působení Pirátů na kraji za poslední rok pozitivně. Mně se povedlo uskutečnit vůbec první skutečné kontroly finančního výboru, otevřít téma rozklikávacího rozpočtu a přispět k transparentnosti editovatelným rozpočtem. Našim klukům s exekutivní mocí děkuji za ušetření 300 milionů pro kraj, zavedení nových technologií a stabilizaci příspěvkových organizaci v sociální sféře v době covidu, odhalení protiprávního jednání ředitele domova seniorů v Horní Bříze a vypsáním několika důležitých výběrových řízení ve spolupráci s Centrálním nákupem. Další důležitou prací, která bohužel není vidět, bylo stahování jednotlivých bodů z jednání rady a zastupitelstva, které sledovaly spíše soukromé zájmy ODS+TOP09 nikoliv kraje.
Rozhodně však nechci dávat celou ODS+TOP09 do jednoho pytle. Velice dobře, fair play a konstruktivně se mi jednalo spanem Salvetrem a paní hejtmankou. Zároveň chci poděkovat i klukům ze STAN Josefovi Bernardovi a Pavlu Čížkovi za jejich nadstandardní spolupráci. Nicméně nadále tolerovat stále autoritativnější počínání ze strany ODS+TOP09 nelze a bude lepší odejít s čistým štítem a vztyčenou hlavou s jasným vzkazem pro naše voliče, že se nedáme uplatit a budeme nadále prosazovat naše programové body stůj co stůj.

Děkujeme všem za projevenou podporu a důvěru 🙂

https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=795544#p795544

Share this post